Zanimljive činjenice o parfemima

Svatko od nas sigurno ima barem jedan parfem koji koristi svakodnevno ili parfem samo za posebne prilike. Prikupili smo neke zanimljivosti o parfemima i savjete kako da vaš parfem traje duže.

Koliko zaista parfema možemo osjetiti? Nakon tri različita parfema, vaš nos će prestati razlikovati mirise. Tada se mora malo odmoriti. Nos se može “pročistiti” tako da izađete van i udahnete malo svježeg zraka, a možete pomirisati zrna kave ili čak pomirisati kožu na ruci na kojoj nema parfema. Tako možete “resetirati” svoj nos.

Koji se sastojci najčešće koriste u parfemima? Najčešće se koriste esencije ruže i jasmina. Jeste li znali to? :)

Što je važno kod nanošenja parfema? Kod nanošenja parfema često griješimo, recimo kad ga nanosimo na zapešće, utrljamo ga drugim zapešćem. To je velika pogreška jer tako uništimo parfem i miris traje kraće.

Jeste li znali da parfem svima miriše drugačije? Vjerojatno ste primijetili da ako ste vi i vaša prijateljica koristili isti parfem, na svakoj od vas je mirisao drugačije. To se događa jer na koži imamo različite tvari s kojima se parfem miješa i zbog toga ispušta specifičan miris. Ovo možda zvuči malo čudno, ali sastojak svakog parfema je i vaša koža! Kada je riječ o tome kako parfem zapravo miriše, o tom mirisu ovisi temperatura vaše kože, njezin pH, a prirodni miris i vlažnost su također važni čimbenici . Može proći i nekoliko sati dok parfem razvije sve svoje note, a točno trajanje ovisit će i o vašoj koži.

Gdje nanijeti parfem da miris duže traje? Ideja o nanošenju parfema na zapešća nije nasumična. Postojanost parfema ovisi i o temperaturi kože, pa ga je najpametnije nanositi na područja gdje je koža topla (tamo gdje možemo osjetiti kucanje srca). Zapešća su svakako poželjno mjesto, no možda niste znali da je dobro mjesto za nanošenje parfema i kosa! Parfem nanesite na četku za kosu i isprobajte!

Zašto nakon nekog vremena više ne osjećate miris parfema? Ako mislite da vaš parfem više ne miriše, a onda shvatite da ga i dalje osjećaju vaši kolege, prijatelji ili članovi obitelji – sve je uredu s vama i vašim parfemom, štoviše, to je sasvim normalno.. Kod konstantnog mirisanja istog parfema dolazi do prilagodbe. Ta pojava se naziva i olfaktorni umor, koja osigurava da nakon dugotrajnog izlaganja određenom mirisu, isti počnemo slabije prepoznavati. U tom slučaju je dobro s vremena na vrijeme miris zamijeniti novim ili koristiti nekoliko njih naizmjenično.

Popularni parfumi v naši spletni trgovini

Podijeli na:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Telegram

Odgovori

Prati nas

Popularne objave

Prati novosti

Prati novosti! Prijavi se na newsletter

Prati novosti o novitetima, akcijama i novim objavama i još mnogo više!

Pogledaj proizvode

Pogledaj više

Slične objave

Sve o kvaliteti točenih parfema

Sve o kvaliteti točenih parfema Parfemske vode su danas vrlo popularan izbor za ljubitelje parfema, ali nastaje problem jer na tržištu postoji ogroman izbor parfemskih

Vodič za parfeme

Parfemi su temeljni dio naše svakodnevice i odabir parfema koji će vam najbolje pristajati može biti kompliciran proces. Ključ za pronalaženje mirisa koji vas nadopunjuje

TOP 5 najpopularnijih muških parfema

TOP 5 najpopularnijih muških parfema Pronalazak najboljeg parfema je za muškarca prilično izazovan zadatak. Neki muškarci nose iste parfeme godinama, dok ih drugi mijenjaju prema

Kako pravilno isprobati novi parfem?

Odabir mirisa nedvojbeno je važan proces jer želiš pronaći parfem koji je savršen baš za tebe. Pri kupnji mirisa moraš obratiti pažnju na proces testiranja