OPĆI UVJETI POSLOVANJA

Uvjeti poslovanja sastavljeni su uvažavajući sve zakonske obveze i međunarodne smjernice za e-poslovanje.

NAČIN PLAĆANJA

KREDITNA KARTICA – Plaćanje kreditnom karticom (npr. Mastercard ili Visa) je odmah po završetku narudžbe, plaćanje se vrši putem Stripe sustava.
VIRMANSKO PLAĆANJE – Plaćanje virmanom na naš račun moguće je uz prethodno slanje računa na Vaš e-mail.
PAYPAL – Plaćanje odmah putem Paypal sustava plaćanja (mogućnost korištenja kreditnih kartica: mastercard, visa, visa electron, american express,…)
GOOGLE PAY – Plaćanje odmah putem Google Pay sustava plaćanja

CIJENA
U cijenu je uključen PDV.

ROK ISPORUKE
Nastojimo da artikli naručeni s AREAL d.o.o. internetske trgovine što brže dođu do svojih kupaca. Ako robu imamo na zalihi, paket šaljemo isti dan, što znači da stiže na kućnu adresu u roku od 2-5 radnih dana. Dostavljamo putem Hrvatske Pošte, što znači da Vam naručene proizvode dostavlja poštar na adresu primatelja koju ste naveli prilikom narudžbe. Isporuke se u pravilu obavljaju u jutarnjim satima. U slučaju da ne možete primiti paket, poštar će Vam ostaviti poruku s kojom možete kasnije preuzeti paket u najbližem poštanskom uredu. Kupac plaća proizvod i poštarinu. Poštarina iznosi 5,49 eura. Za kupovinu iznad 80,00 EUR troškove dostave plaćamo mi.

PRAVO NA ODUSTAJANJE
ZLOUPORABA kupnje je kazneno djelo! Nakon predaje narudžbe, kupac putem e-maila dobiva obavijest da je narudžba prihvaćena. Kupac ima pravo odustati od ugovora na daljinu, a u tom slučaju nas mora obavijestiti na našu e-mail adresu info@areal.hr .Ukoliko kupac ne otkaže narudžbu, narudžba će se dalje obrađivati. Prodavatelj može nazvati kupca radi provjere podataka ili radi provjere točnosti isporuke. Ugovor o kupoprodaji proizvoda između kupca i prodavatelja u ovoj je fazi neopozivo sklopljen. 

Kupac ima pravo odustati od narudžbe bez navođenja razloga za svoju odluku. Ukoliko je kupac već platio robu, prodavatelj mora vratiti uplaćeni iznos u roku od 14 dana od primitka vraćenog proizvoda. Iznos za uslugu dostave NIJE uključen u povrat kupoprodajne cijene. 

U roku od 14 dana od pismene izjave, kupac mora vratiti robu, neoštećenu, neotvorenu i u istom stanju u kakvom je bila na početku. AREAL mora vratiti iznos u roku od 14 dana od primitka vraćene robe. Ukoliko AREAL opravdano posumnja da kupac namjerno kupuje, a potom zatraži odustajanje od narudžbe s isključivom namjerom da dovede u zabludu ili ošteti AREAL, kupac nema pravo na povrat uplaćenog iznosa!

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA
Tvrtka AREAL putem web shopa prikuplja i obrađuje sljedeće osobne podatke: ime, prezime, adresa, kontakt broj, email adresu. Navedene osobne podatke prikuplja i obrađuje za potrebe realizacije i dostave online narudžbi, rješavanja potencijalnih problema prije i nakon kupnje putem interneta, analiziranje i proučavanje kupovnih navika te provođenje ciljanog marketinga. Kako bismo spriječili neovlašteni pristup dobivenim podacima ili njihovo otkrivanje, održali točnost osobnih podataka i osigurali njihovu primjerenu uporabu, koristimo odgovarajuće tehničke i organizacijske postupke.

Korisnik internetske trgovine može u svakom trenutku zatražiti od voditelja obrade osobnih podataka prestanak obrade gore navedenih podataka.
Ovlaštena osoba za zaštitu osobnih podataka za AREAL d.o.o. je Damjan Golob, telefon: 041 397 089, e-mail: info@areal.hr

Valjanost općih uvjeta: od 24.05.2018. do promjene.

OBAVIJEST
Korisnik se također može pretplatiti na primanje e-novosti i odjaviti ih u bilo kojem trenutku putem poveznice u pristiglim e-novostima ili slanjem odjave na e-mail adresu: prodaja@areal-parfumi.si. Podatke koje nam dostavite prilikom narudžbe u online trgovini obrađujemo uz vašu jasnu i nedvosmislenu suglasnost temeljem članka 6. stavka 1. točke (a) Opće uredbe o zaštiti podataka EU (GDPR). U skladu s odredbama EU Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR) imate pravo na pristup svojim osobnim podacima, pravo na ispravak, pravo na brisanje („zaborav“), pravo na prijenos, pravo na zahtjev ograničenje obrade osobnih podataka i pravo na prigovor.

DOSTAVA I CIJENIK

Dostava se naplaćuje prema važećem cjeniku kurirske službe Hrvatske Pošte. Dostava za pakete do 2 kg je 5,49 eura.