Kako pravilno isprobati novi parfem?

Odabir mirisa nedvojbeno je važan proces jer želiš pronaći parfem koji je savršen baš za tebe.

Pri kupnji mirisa moraš obratiti pažnju na proces testiranja mirisa jer jedino tako možeš donijeti objektivnu odluku.

Slijedeći iduće savjete, dobit ćeš realnu sliku o parfemu i kako će mirisati na tebi:

✅ Prije testiranja moramo biti sigurni da ne nosimo druge parfeme jer koža mora biti neutralna. Čak i ako imaš rutinu nanošenja parfema svako jutro, iznimno je važno preskočiti ga na dan kupnje jer može omesti doživljaj novog mirisa.

✅ Uobičajeni prvi korak je testiranje parfema pomoću test traka od upijajućeg papira. Oni omogućuju brzo razlikovanje mirisa i njihovu međusobnu usporedbu. Ako test trakica nema, nanesi parfem na zapešća.

✅ Preporučljivo je ograničiti broj mirisa koje ćeš isprobati na najviše tri (odjednom ili u kratkom vremenskom razdoblju). Činjenica je da naše osjetilo mirisa može tolerirati najviše tri mirisa prije nego što ih više ne može razlikovati. Neki stručnjaci preporučuju samo dva, a vrlo zahtjevni čak i samo jedan miris.

✅ Kada smo zadovoljni svojim izborom, na zapešća nanosimo uži izbor parfema. Uobičajena pogreška je trljanje zapešća jedno o drugo, što uzrokuje promjenu gornjih nota parfema, ostavljajući samo srednje i donje note.

✅ Važno je testirati parfem na vlastitoj koži jer neće nužno mirisati isto na tebi kao na nekoj drugoj osobi. Svaka koža ima drugačiji pH. Preporučuju se dva prskanja na zapešće, no uvijek treba pričekati barem 30 sekundi da se miris smiri na koži. Ponekad je potrebno i do 5 minuta da se pokrenu sve mirisne note.

✅ Kad mirišeš parfem, pazi da nosom ne dodirneš kožu – nos bi trebao biti udaljen od nje barem centimetar-dva.

✅ Kada završiš s testiranjem, ukloni parfem kozmetičkom maramicom, a poželjno je i ‘resetirati’ nos, što se može učiniti na nekoliko načina; najčešće mirisanjem zrna kave ili kave. Ako to nemaš kavu u blizini, možeš pokušati pomirisati čistu kožu ili kratko prošetati i tako si omogućiti “resetiranje“.

✅ Ako je moguće, preporučujemo da parfeme testiraš ujutro, jer je tada naše osjetilo mirisa najosjetljivije i još nije zasićeno.

✅ Ako imaš određeni miris koji ti se sviđa, prodavač također može pomoći pri kupnji i predlaganju mirisa koje preferiraš.

🚫 Najčešće greške kod testiranja parfema:
– Testiraš previše mirisa odjednom.
– Testiraš navečer nakon dugog dana.
– Žuriš, ne čekaš da ti parfem zamiriše na koži.
– Misliš da je parfem nepostojan jer ga nakon otprilike sat vremena više ne možeš osjetiti. To samo pokazuje da smo se navikli na miris, ali ga drugi oko nas još uvijek osjećaju.

Za jednostavnu online kupnju parfema preporučujemo aReal testere parfema:
– jednostavna kupnja i odabir online
– možeš odabrati bilo koji parfem
– u paketu dobiješ 16 testera veličine 2ml
– možeš birati između tri boje pakiranja

Podijeli na:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Telegram

Leave a Comment

Prati nas

Popularne objave

Prati novosti

Prati novosti! Prijavi se na newsletter

Prati novosti o novitetima, akcijama i novim objavama i još mnogo više!

Pogledaj proizvode

Pogledaj više

Slične objave

Sve o kvaliteti točenih parfema

Sve o kvaliteti točenih parfema Parfemske vode su danas vrlo popularan izbor za ljubitelje parfema, ali nastaje problem jer na tržištu postoji ogroman izbor parfemskih

Vodič za parfeme

Parfemi su temeljni dio naše svakodnevice i odabir parfema koji će vam najbolje pristajati može biti kompliciran proces. Ključ za pronalaženje mirisa koji vas nadopunjuje

TOP 5 najpopularnijih muških parfema

TOP 5 najpopularnijih muških parfema Pronalazak najboljeg parfema je za muškarca prilično izazovan zadatak. Neki muškarci nose iste parfeme godinama, dok ih drugi mijenjaju prema

Kako pravilno isprobati novi parfem?

Odabir mirisa nedvojbeno je važan proces jer želiš pronaći parfem koji je savršen baš za tebe. Pri kupnji mirisa moraš obratiti pažnju na proces testiranja

Košarica